Kokemuksia palashampoosta – testissä kotimainen Forget me not

Otsikkokin sen kertoo, tänään on luvassa kokemuksia palashampoosta eli hiustenhoitotuotteesta, jota kohtaan itselläni on ollut lievästi sanoen jokseenkin runsaasti ennakkoluuloja: eihän niillä voi saada muuta kuin lähmäisen tukan ja kaiken lisäksi ne on hirveän työläitä käyttää. Ei ne varmaan edes vaahtoa! Pitkän harkinnan jälkeen päätin antaa mahdollisuuden kotimaiselle Forget me not -shampoopalalle (tuote saatu), sillä jos jokin ihme tapahtuisi ja tykkäisinkin siitä, nostaisin mieluusti esiin kotimaista käsityötä ja tukisin jonkin toisen unelman toteutumista. Ja voi kyllä, myönnän olleeni niin väärässä.

Forget me not -shampoopalojen takana on Jaana Racero ja kaikki nämä suloiset shampoopalat valmistuvat käsin omissa pienissä tiloissa täällä Helsingissä. Esimerkiksi oma shampoopalani on valmistettu 23.10. ja se on kirjoitettu pakettiin ihan käsin. Miten liikuttavaa!

Itse valitsin testiin normaalien hiusten shampoopalan, joka on hyvä valinta silloin, mikäli ei ole täysin varma, mikä paloista olisi itselle kaikista sopivin. Tässä hoitavassa shampoopalassa tuoksuu miedosti greippi ja makea appelsiini ja tuoksunsa pala saa luonnollisista eteerisistä öljyistä sopien kuitenkin myös heille, jotka ovat hajuille herkempiä.

Shampoo sisältää helliä peseviä tensidejä ja pehmentäviä öljyjä kuten argan- ja kookosöljyä sekä sheavoita, lisäksi mukana on glyseriiniä ja guarkumia, jotka hoitavat ja kosteuttavat hiuksia. Palat eivät sisällä sulfaatteja, parabeeneja tai alkoholeja eivätkä siis pese pois hiuspohjan ja hiusten omaa, luontaista rasvaa, mikä puolestaan edesauttaa terveiden hiusten kasvua.

Kun lähdin ensimmäistä kertaa kokeilemaan tätä shampoopalaa, hiukseni oli ympätty niin täyteen kuivashampoota lakan jäämistä puhumattakaan, että olin ihan varma, ettei lopputuloksesta voi vain mitenkään tulla puhdasta shampoopalalla. Hieroin palaa suoraan hiuksiin ja aivan ensiksi yllätyin siitä, miten hämmästyttävän hyvin tämä vaahtoaa – ennakkoluulo numero yksi oli kumottu. Vaikka ajattelin käytön olevan työlästä, ei se itse asiassa nyt sen vaikeampaa edes ole. Kuvissa näkyy myös kätevä luffa-alusta (tuote saatu), joka helpottaa säilytystä ja käyttöä entisestään.

Huuhdellessa hiukset eivät tunnu natisevan puhtailta, mitä jotenkin vähän pelkäsin (mietin ehkä jotenkin saippuaa) vaan fiilis muistuttaa jostain syystä sitä, miltä hiukset tuntuvat, kun ne on pesty sadevedellä – pehmeä, mutta puhdas. Se on aika kiva fiilis!

Normaalin hoitoaineen ja muiden hiustenhoitorutiinieni jälkeen jäin mielenkiinnolla odottelemaan hiusten kuivumista ja lopputulosta. No miten kävi? Hiuksista todella tuli aivan äärimmäisen puhtaat ja hyvinvoivan tuntuiset eikä kuivashampookasasta ollut enää tietoakaan. Eniten itseni on yllättänyt kuitenkin se, miten upean ilmavat tämä shampoo tekee myös tällaisista hennommistakin hiuksista. En olisi ikinä uskonut. Enkä olisi muuten ikinä uskonut, että tartun tähän lopputuloksen vuoksi jopa mieluummin kuin perusshampoohin, sen verran kivat hiukset tämä kuitenkin on tehnyt!

Yksi 80 gramman shampoopala korvaa noin 3 muovipulloa ja pala on täysin biohajoava ja zero waste. Tässä siis ehdottomasti jotain, mitä kannattaa laittaa korvan taakse! Suloiset palat sopivat erinomaisesti mun mielestä myös lahjaksi ja samalla tuet kotimaista käsityötä, mikä aina ehdottomasti plussaa. Millaisia kokemuksia sulla on palashampoista?


2 thoughts on “Kokemuksia palashampoosta – testissä kotimainen Forget me not

  1. Moi! Samantyylisiä kokemuksia palashampoosta, ei juuri tästä palashampoosta mutta ainesosien perusteella hyvin samantyylisestä The Vegan Glow Original Shampoo Bar -tuotteesta, molemmissa tosiaan Argan/Kookosöljyä ja Shea-voita 🙂 Tosiaan yllätti miten helposti vaahtoutuu ja tosiaan miten hyvin tuote toimii lopputuloksen kannalta. Suosittelut siis täältäkin palashampoille!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s