Nurme – edullista luonnonkosmetiikkaa naapurista

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMillaista on luonnonkosmetiikan tehtaalla? Miten tehdä itse kasvoöljy tai hiusöljy? Viikko sitten pääsin ottamaan mm. näistä selvää, kun lähdin NHS:n järjestämälle pressimatkalle Viroon, Nurmen luonnonkosmetiikkatehtaalle. Miten kiinnostavaa!

Nurme on pieni perheyritys ja monelle vielä valitettavasti tuiki tuntematon luonnonkosmetiikan merkki. Sertifikaattia heillä ei ole, vaikka tuotteet nämä kriteerit täyttäviä ovatkin. Sertifikaatit nimittäin maksavat maltaita, eikä noin pienellä yrityksellä sellaiseen ole varaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANurmen tarina on saanut alkunsa saippuoista, mutta tänä päivänä valikoimasta löytyy monipuolisesti herkullisia tuotteita aina kasvojen- ja vartalonhoitotuotteista öljyihin, kynttilöihin ja hiustenhoitotuotteisiin. Tuotteiden hinnat ovat aika maltillisia, mikä mahdollistaa luonnonkosmetiikan ostamisen myös pienemmällä budjetilla.

Tiesitkö muuten, että luonnonkosmetiikan tuotteet eivät ole koskaan täysin samanlaisia vaikka kyseessä olisikin sama tuote? Tämä johtuu puhtaasti raaka-aineiden sesongeista: esimerkiksi mandariini on makeimmillaan joulun aikaan, jolloin kesällä siitä saatava tuoksu saattaa olla kirpsakampi ja miedompi. Nurmen perustaja Marit Tiits sanoikin, että jos luonnonkosmetiikan tuote on tismalleen samanlainen kerta toisensa jälkeen, voit olla varma, että siinä on mukana jotain synteettistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMaritilla oli monia muitakin fiksuja ajatuksia, koskien esimerkiksi luomuraaka-ainetta ja ”tavallista” luonnollista raaka-ainetta. Nurme esimerkiksi miettii tarkkaan, mitkä raaka-aineet on järkevää valita luomuviljeltynä, mitkä sen sijaan ”tavallisesti” viljeltyinä. Luomu on kalliimpaa, mikä usein johtaa siihen, että jos muutenkin kallista raaka-ainetta käytetään luomuviljeltynä versiona, löytyy raaka-ainetta itse lopputuotteesta huomattavasti pienempi määrä, muuten se tulee liian kalliiksi. Siksi jotkut ainesosat on järkevämpää valita ei-luomuna, jolloin pitoisuus voidaan pitää korkeana ilman että tuotteen hinnan tarvitsee hipoa taivaita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPääsimme tehtailemaan itsellemme workshopissa myös öljyn ihan itse. Tällaisena kosmetiikan suurkuluttajana on mahtavaa päästä oikeasti tekemään jokin tuote! Itse päädyin valmistamaan kasvoöljyn, jonka reseptin haluan jakaa myös teille. Tämä on myös mainio lahja-idea!

Homemade kasvoöljy kuivalle iholle

Maritin hyvä muistisääntö eteeristen öljyjen viidakkoon oli seuraava: mikäli tuoksu tuntuu sinusta miellyttävältä, tekee se silloin sinulle hyvää. Jos et pidä tuoksusta, kannattaa valita joku toinen. Itse rakastan mm. makean appelsiinin ja mandariinin tuoksua, joten ne päätyivät myös omaan kasvojenhoitotuotteeseeni. On kiinnostavaa, miten aito ja synteettinen tuoksu voivat erota niin paljon toisistaan. Moni esimerkiksi inhoaa laventelin tuoksua, sillä he tietävät vain sen synteettisen variantin ja yllättyvät, kun huomaavat aidon laventelin tuoksuvan ihan erilaiselta. Voisin jatkaa noista öljyistä ihan loputtomiin, mutta tarkempi analyysi jääköön erilliseen postaukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKokonaisuudessaan reissu oli aivan mielettömän antoisa ja käteen jäi sopivasti uutta ja ihmeellistä. Suosittelen tutustumaan Nurmeen tarkemmin, mikäli merkki on vielä vieras. Jos et tiedä, mistä lähteä liikenteeseen, tässä muutama suositus, joihin itse olen tykästynyt: Grapefruit Sugar Scrub, Rose Facial Toner -ruusukasvovesi sekä Sweet Orange -eteerinen öljy, jota voit sekoitella muutaman tipan esimerkiksi hajusteettoman kosmetiikan sekaan.

Iso kiitos NHS-tiimi, Nurme ja tietenkin kanssabloggaajat, oli ikimuistoinen reissu! ❤️


4 thoughts on “Nurme – edullista luonnonkosmetiikkaa naapurista

  1. Nurmen tuotteet kuulostavat aivan ihanilta. Olen kyllä kuullut Nurmesta, mutta tuotteisiin tutustuminen on kuitenkin jäänyt. Kiitos hyvästä postauksesta<3 Pakko saada ainakin tuo ruusuvesi pian<3

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s