2 x tuotevinkki vaaleiden raitojen kirkastamiseen

Varmaan kaikki brunetet, joilla on blondattuja osioita hiuksissa, tietää ongelman. Ennemmin tai myöhemmin vaaleat osiot alkavat taittaa voimakkaasti keltaiseen eikä kirkkaudesta ole enää tietoakaan. Olen testaillut erilaisia hopeatuotteita, mutta harva niistä tuntuu tekevän hiuksille mitään, kun hius ei ole aivan blondi. Olen joskus aikaisemmin kirjoittanut EVOn hopeahoitoaineesta, josta tykkäsin kovasti. Sen rinnalle on nyt löytynyt kaksi muuta tehoasetta, jotka ihan oikeasti kirkastavat ja taittavat väriä mukavasti: kaikkien tuntema Fudgen hopeashampoo sekä Goldwellin väriä kirkastava sävytysvaahto sävyssä REF.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fudgen löysin omaan käyttööni alunperin kampaajan kautta, joka onnistui taittamaan sillä raitojen sävyä yllättävän tehokkaasti. Sen jälkeen hain pullon kotiin ja siitä asti se on löytänyt käyttööni aina, kun vaaleat osiot ovat kaivanneet kirkastusta. Fudgen hopeashampoo on nimittäin juuri niin tehokas kuin siitä puhutaankin, sillä pigmentti on todella voimakas. Parhaimman taiton saamiseksi olen käyttänyt toisinaan ensiksi syväpuhdistavaa shampoota ja vasta sen jälkeen levittänyt Fudgen pyyhekuiviin hiuksiin. Pikku hiljaa kokeilujen jälkeen olen uskaltanut antaa sen vaikuttaa n. 5 minuuttia, mutta kuten sanottu, pigmentti on niin voimakas, että suosittelen varovaisuutta vaikutusajan suhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omissa hiuksissani on tällä hetkellä niin monia eri vaalean sävyjä, että ne myös kaikki reagoivat vähän eri tavalla taittoon. Vaaleimmista osioista tulee todella kylmän vaaleita ja toisissa keltaisuus vähenee vain jonkin verran. Omalle tummalle pohjavärille hopeashampoo ei luonnollisesti tee mitään, joten sitä ei kannata murehtia. Kuitenkin kokonaisilme muuttuu jotenkin huomattavasti freesimmäksi ja tämän avulla olen itse pystynyt skippaamaan monta kampaamokäyntiä. Fudgen hopeashampoo valitettavasti kuivattaa oman kokemukseni mukaan hiusta melkoisen paljon, joten shampoopesun jälkeen suosittelen panostamaan kunnolla kosteuttaviin tuotteisiin Hoitoaineen sekaan voi sekoittaa esimerkiksi hiusöljyä ja öljyä voi levittää vielä pyyhekuiviin hiuksiin sitten uudemman kerran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikäli haluan tehän kirkastusrutiinin pitkän kaavan mukaan, lisään Fudgen jälkeen hiuksiin vaikuttamaan Goldwellin Soft Color sävytysvaahdon. Itselläni se on tosiaan sävyssä REF, joka on tehty nimenomaan kirkastamaan erityisesti raidoitettua hiusta. Levitän vaahdon yleensä pyyhekuiviin hiuksiin ja annan vaikuttaa n. 30 minuuttia. Vaahtosävyte selvittää hiusta tehokkaasti ja hiukset tuntuu pestessä todella sileiltä. Vaahtosävyte siis hoitaa samalla hiusta, mutta yleensä tykkään levittää tämän jälkeen vielä hoitoaineen. Välillä olen jättänyt vaahdon hiuksiin ilman, että pesen sitä ollenkaan pois, jolloin taittoväri jää periaatteessa paremmin hiuksen pintaan, mutta mitään merkittävää eroa en ole huomannut pesemisen ja hiuksiin jättämisen välillä. Hius ei kuitenkaan jää ollenkaan likaiseksi, vaikka näin tekisikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sävytysvaahdon pigmentti ei ole läheskään niin voimakas kuin Fudgessa, mutta se kuitenkin kirkastaa mukavasti, kunhan sen malttaa antaa vaikuttaa tarpeeksi pitkään. Harmaata lopputulosta ei tämän kanssa ole tarvinnut pelätä vaan REF nimenomaan freesaa yleisilmettä. Mitä useammin sitä käyttää, sitä parempi ja voimakkaampi taitto myös on. Fudgea en käyttäisi missään tapauksessa jokaisella pesulla vaan aina silloin tällöin, mutta tätä voisin tarvittaessa käyttää useamminkin, mikäli vaikutusaika ei olisi niin pitkä. Tällä kombolla, välillä yhdessä, välillä erikseen, olen kuitenkin itse onnistunut kirkastamaan sävyä ja taittamaan kellertävyyttä pois melko mukavasti!


One thought on “2 x tuotevinkki vaaleiden raitojen kirkastamiseen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s