Aseet syysflunssaa ja väsymystä vastaan

syksy-terveysTäällä se on taas, syksy nimittäin ja pitkällä onkin! Kesä meni jotenkin ihan hujauksessa ja jotenkin ihan hullua ajatella, että nyt ollaan jo melkein marraskuussa. Henkilökohtaisesti rakastan syksyä: se on ihanan tunnelmallista aikaa. On ihana hemmotella itseään ja toisia, polttaa kynttilöitä, lukea inspiroivia kirjoja ja nauttia kirpeästä syysilmasta ja värikkäästä maailmasta. Rakastan myös niitä pimeitä iltoja, mutta pimeät aamut ovat itselleni todella vaikeita. En ole muutenkaan aamuihminen ja kaamoksen koittaessa en ole sitä sitäkään vähää. Nukun todella pitkiä öitä, mutta silti väsy meinaa painaa. Myös syysflunssan ”ihanuudesta” sain taas oikein oivan muistutuksen viime viikon lopulla. Olo oli sen mukainen, että aloin epäillä jo aivokalvontulehdustakin. Nyt ollaan kuitenkin onneksi voiton puolella ja siksi päätinkin, että nyt on aika kaivaa kaapista esiin aseet syysflunssaa ja väsymystä vastaan, sillä enää toista kertaa en halua tänä syksynä sairastaa. Aika kovia aseita tuolta hyllyltä löytyikin!

img_6825

Ensiksi täytyy mainita manuka-hunaja, joka on kyllä sellainen luonnon tehopakkaus, että oksat pois. Itselläni oleva BeeSweet Active Manuka on 100% aitoa ja käsittelemätöntä, raakaa uusi-seelantilaista manuka-hunajaa. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja on myös antibakteerinen ja viruksia torjuva. Manuka-hunajan on huomatta mm. ylläpitävän vastustuskykyä, hellivän vatsaa, hoitavan tulehtunutta ihoa sekä auttavan virusperäisiin tulehduksiin. Sitä voi siis käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Vaikka yleensä en hunajasta juurikaan pidä, voin todeta, että manuka on oikeasti herkullista. Olenkin ottanut tätä yleensä ihan suoraan teelusikalla purkista, sillä tällaisen superarvokkaan hunajan hyödyllisiä ominaisuuksia ei kannata tuhota kuumalla vedellä (eli sekoittamalla esimerkiksi teehen) vaan ottaa mieluummin kuumentamatta suoraan purkista suuhun. Aktiivisuuksissa ja tehoissa on eroa (voit lukea tästä tarkemmin esimerkiksi tästä kirjoituksesta), mutta lyhyesti sanottuna, mitä korkeampi kerroin on, sitä voimakkaampi on myös sen lääkinnällinen vaikutus. Kannattaa kuitenkin aina pitää huoli, että ostaa aitoa uusi-seelantilaista Manukaa!

living-nutrition-your-multi

Living Nutritionin Your Multi on monitoimituote, joka sisältää laadukkaan yhdistelmän ravinteita täyttämään päivittäistä ravinnontarvetta. Tuote sisältää runsaasti entsyymejä ja bioaktiivisia ravintoaineita, eläviä mikro-organismikantoja siitä löytyy jopa 8 kappaletta. Living Nutrition ei yritä tiivistää yhteen kapseliin mahdollisimman paljon ravinteita vaan ravintoaineet fermentoidaan. Näin voidaan tuottaa elävä ja monipuolinen ravinteiden yhdistelmä, joka on suoraan elimistön hyödynnettävissä.

living-nutrition-your-flora-cool-mint

Suoliston vaikutuksesta koko kehon hyvinvoinnille puhutaan koko ajan entistä enemmän ja tutkimustuloksia saadaan aiheesta koko ajan lisää. Siksi haluankin panostaa vatsan ja suoliston hyvinvointiin, sillä itse oireilen niillä helposti. Olen ihan myyty tälle Living Nutritionin uutuustuotteelle Cool Mint, josta ainakin oma kehoni vaikuttaa tykkäävän todella paljon! Sarjasta löytyy spesifejä tuotteita hyvin erilaisiin vatsavaivoihin, suosittelen lämpimästi tutustumaan, sillä ne tuntuvat nykyään olevan niin valitettavan yleisiä.

gaia-herbs-kurkuma-tulsi

Gaia Herbs on uusi Suomessa ja sainkin testiin PR-kassissa mukana sekä kurkuma- että tulsi-kapselit kyseiseltä merkiltä. Kurkuma on tunnettu ihan äärettömän monista terveydelle hyödyllisistä ominaisuuksistaan pöpöjen taltutuksesta muistin ja vatsan hyvinvointiin. Tulsi on itselleni vieraampi ja uudempi tuttavuus, mutta olen kuullut paljon kehuja sen avusta mm. jaksamiseen ja stressaaviin tilanteisiin.

wild-nutrition-d-vitamiini

Aurinko alkaa mennä taas talviunille ja sitä myötä myöskin D-vitamiinin puute on monella meistä ajankohtainen. Jaksamisen ja terveyden kannalta sen saannista on tärkeää huolehtia, oma valintani on tällä kertaa täysin luonnollinen Wild Nutrition Vitamin D, jossa vitamiinit ovat ruoan muodossa, jolloin keho myös tunnistaa ne ja osaa hyödyntää niitä paremmin.

Näiden lisäksi voisi ottaa taas kirkasvalolampun ahkeraan käyttöön ja herkutella aina väsyn iskiessä raakasuklaalla… Tällä setillä pitäisi pysyä terveenä! Mitkä on teidän aseet syksyn flunssakautta ja väsymystä vastaan?

Osa tuotteista on saatu PR-näytteinä PUR Hyvinvointikaupasta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s