Avaimet onnistuneisiin varjostuksiin ja korostuksiin

contouring-tuotteetcontouring-tuotteet2Contouring-hypetys on tainnut tulla jäädäkseen ja kieltämättä varjostamalla ja korostamalla kasvoja saa tuotua kasvoille upeaa kolmiulotteisuutta sekä tuotua esiin ihanasti juuri niitä kasvojen parhaita puolia. Itse liputan luonnollisen lopputuloksen perään enkä halua niinkään lähteä muuttamaan kasvojen piirteitä. Homma ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista ja mielestäni onnistuneista varjostuksista ja korostuksista puhuttaessa yksi ehdottomasti tärkeimpiä juttuja on laadukkaat tuotteet ja välineet. Ilman niitä lopputulos on usein hieman suttuinen eikä se ainakaan kestä kasvoilla kauniina koko päivää. Tämä ei ole postaus, kuinka tehdä korostukset ja varjostukset vaan millä tuotteilla. Olen siis koonnut tähän tuotteet, jotka olen itse huomannut korvaamattomiksi onnistuneen lopputuloksen kannalta.

contouring-meikkipohjaLiikkeelle lähdetään tietenkin kunnon pohjasta. Kunnon pohjustustuote auttaa tekemään meikistä kestävän. Nyt Guerlainin primerin vedellessä viimeisiään olen käyttänyt useammin Kicksin Skin Glow Primeria, joka ajaa asiansa oikein hyvin. Tämä Kicksin primeri tuo mukavasti heleyttä iholle ja meikki levittyy siihen paremmin. Parhaimmaksi meikkipohjaksi omalle normaalille/pintakuivalle iholleni olen todennut ehdottomasti BareMineralsin -mineraalimeikkipuuterin. Sillä saa loihdittua ihan supernopeasti siistin ja luonnollisen kuulaan meikkipohjan, joka todella kestää – eikä erillistä puuteria enää tarvita. Tämän päälle varjostus- ja korostustuotteetkin levittyvät kuin unelma. Eniten tykkään käyttää The Body Shopin kabukia, mutta myös BM:n omat siveltimet ovat ihan jees, tosin huomattavasti karheampia. Itse olen kokenut nestemäiset meikkivoiteet ongelmallisempina ja työläämpinä kaikin tavoin ja niiden päälle on vaikea saada yhtä siisti lopputulos, sillä pohja jää väistämättä ”kosteammaksi” puuterista huolimatta.

contouring-anastasia-contour-kit-real-techniquesSitten itse varjostusten tekemiseen. Mielestäni erityisesti onnistuneiden varjostusten kanssa avainasemassa ovat laadukkaat tuotteet eli sekä itse varjostustuote että sivellin/siveltimet. Omia aivan ehdottomia suosikkejani on tämä kaksikko, jota en vaihtaisi toiseen. Kulttimaineesta nauttiva Anastasian Contour Kit on jokaisen senttinsä väärti, vaikka vähän hintava onkin. Ja kuten näkyy, sitä on tullut käytettyä todella ahkerasti nyt vuoden päivät eikä se ole vielä lähelläkään loppumaisillaan. Todella riittoisa siis! Itse käytän varjostusten tekemiseen tuota aivan vasemman puolimmaista sävyä Java, sillä omalle iholleni tuo Fawn jää vähän turhan vaaleaksi kontrastiltaan. Fawn on kuitenkin useimmille vaaleampi ihoisille se paras väri, joten kannattaa ainakin aloittaa sillä. Aurinkopuutereilla (liian oransseja) ja halppispaleteilla (huono koostumus) ei valitettavasti useinkaan saa yhtä siistiä lopputulosta aikaan.

Siveltimenä itselläni on käytössä Real Techniquesin Bold Metals -sarjan sivellin 301 Flat Contour, joka on auttamatta paras sivellin, jota olen koskaan käyttänyt. Napakka ja täydellisen mallinen harjaosa tekee siistin lopputuloksen saamisen huomattavasti helpommaksi, tämän voin todeta kokemuksen erittäin syvällä rintaäänellä (nimimerkillä kaiken ”karvaisia” siveltimiä kokeillut ja kuvitellut, ettei laadulla ole nyt niin väliä).

contouring-korostus-zao-real-techniquesAnastasia paletissa on myös oikein toimiva korostusväri, jolla saa hyvin luonnollisen lopputuloksen, sillä hohdetta ei ole paljon. Itse olen kuitenkin rakastunut tuohon jo aiemmin esittelemääni ekosertifioituun ZAO:n Shine Up -hohdepuuteriin, joka tuo iholle kauniin hehkun taittaen hieman tuollaiseen ruusuiseen shampanjaan. Niin monipuolinen tuote, että tämä kannattaa ehdottomasti laittaa korvan taakse. Siveltimenä korostusten tekemiseen käytössä on myöskin RT:n sivellin, Contour Brush, joka on hyvän kokoinen ja omaan makuuni myös sopivan pehmeä luonnollisen lopputuloksen saamiseen. Mikäli haluan korostaa kulmaluuta tai silmien sisänurkkia, käytän joko isohkoa litteää luomivärisivellintä tai ihan vaan sormia.

Tässä siis tuotevinkit, jotka itse olen kokenut hyviksi ja jotka ovat oikeastaan päivittäin käytössä, toivottavasti näistä on myös sulle apua!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s