Pari hyvän olon kirjavinkkiä

hyvän-elämän-reseptit-kirjaEn lue juuri koskaan romaaneja tai muita vastaavia kirjoja, mutta psykologisia hyvään oloon, elämään ja luovuuteen liittyviä kirjoja sen sijaan rakastan. Viime aikoina olen hankkinut kyseisiä teoksia ihan omaksi kaksin käsin, sillä jotenkin omaksi ostettuna niitä on ihana lueskella omaan tahtiin, palata niihin ja tehdä vaikka merkintöjä ilman huolta eräpäivistä tai muusta. Tällä hetkellä kesken on useampi teos, mutta nämä kaksi ovat olleet jo tähän asti niin inspiroivaa luettavaa, että ajattelin vinkkailla niistä täälläkin.

hyvän-elämän-reseptit

Sanna Wikström – Hyvän elämän reseptit (2016)

Tämä teos ei paljon esittelyjä kaipaa, sen verran paljon tästä kehuja olen lukenut enkä voisi olla enemmän samaa mieltä. Aivan ihana, inspiroiva, pulppuavaa hyvää mieltä ja armollisuutta huokuva aarre, joka ihastuttaa myös äärimmäisen ihanalla ulkomuodollaan. Olen usein iltaisin asettunut meidän lasitetulle parvekkeelle tämän kirjan kanssa milloin kuunnellen sateenropinaa, milloin katsellen kesäisen illan auringonlaskua… Ne kesäiset illat alkaa olla takana päin, mutta ei huolta, syksy sopii lukumoodiin entistäkin paremmin. Aina lopettaessani mieli on ollut jotenkin ihanan levollinen ja olo inspiroitunut. Tämä kirja on tarjonnut hurjan paljon ajattelemisen aihetta ja ahaa-elämyksiä. Rakastan sitä, että tekstit ovat jaoteltu sopivan lyhyisiin pätkiin – yhden niistä ehtii lukea aina, oli kuinka kiire tahansa. Tekstejä on kuitenkin (onneksi) todella paljon, joten lukemista riittää, vaikka sitä ahmisi samaan tahtiin kuin minä olen nyt kesällä tehnyt. Toinen siis tämän hetken ehdottomista suosikeistani!

jenniemilia-rakastan-siis-olen

Jenniemilia – Rakastan, siis olen (2014)

Itselleni vieraampi kirja, josta en vielä hetki sitten ollut kuullutkaan, on Jenniemilia Kauppilan Rakastan, siis olen. Tässä siis toinen inspiroiva ja ajatuksia herättävä teos, joka käsittelee todella tärkeää aihetta, joka meiltä liian monesti unohtuu: itsensä rakastaminen. Kirjassa korostetaan sitä, miten tärkeää on säilyttää yhteys itseensä tässä maailman menossa: miten löytää tyytyväisyys itseensä ja elämäänsä, kuinka siirtyä suorittamisesta olemisen tilaan… Teos tarjoaakin 30 askelta sisäiseen voimaan – joka päivälle on oma tekstinsä ja harjoituksensa. Itse olen kylläkin edennyt kirjan kanssa ihan omaan tahtiini, juuri oman fiiliksen mukaan. Tykkään Jenniemilian tavasta kirjoittaa: teksti on rehellistä ja siitä on helppo löytää tarttumapintaa. Tähän on ihana uppotua iltojen pimentyessä – siinä jotenkin ihan unohtaa itsensä ja kaiken ympärillä olevan. Silloin kirja on yleensä aika onnistunut ainakin omalla mittapuullani. Jenniemiliahan järjestää tosi suosittuja Rakkauskursseja, joissa hän hyödyntää mm. kehollisen läsnäolon ja kognitiivisen psykoterapian menetelmiä. Kirjasta löytyykin myös esimerkkejä hänen kurssilaistensa tarinoista, jotka tukevat tekstiä ja tuovat varmasti monelle tuttuja aiheita ja fiiliksiä esiin. Tämä mielestäni tarjoaa hyvät eväät pieneen itsetutkiskeluun, joka saattaa lopulta tarjota jotain suurta.

Ihania lukuhetkiä, lisää kirjavinkkejä otan mielellään vastaan!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s