Aurinkosuojaa sisältäpäin

puhdas+_aurinkokapselit

Rakastan aurinkoa. Ja aurinko rakastaa takaisin. Olen aina tykännyt ottaa kesästä kaikki irti, nauttien auringosta ulkona mahdollisimman paljon, nauttia siitä tunteesta, joka rantapäivän jälkeen on. Se on vain jotain niin parasta. Suomen kesä on lyhyt ja itselläni on aina ollut vähän sellainen mentaliteetti, että on suorastaan synti olla sisällä kauniina kesäpäivänä. Vaikka olen muuten aika levoton paikallaan olija, auringossa mieli ja sielu lepää. Vuosia tullessa lisää olen kuitenkin alkanut pikku hiljaa viisastua sen suhteen, että auringossa on myös omat vaaransa.

Itseäni on siunattu sellaisella iholla, etten pala juuri koskaan vaan rusketun todella helposti. Siksi olen aina ollut todella huono aurinkosuojan käyttäjä ja jotenkin niiden ristiriitaisten väitteiden viidakossa olen usein skipannut homman lähes kokonaan. Parasta olisi käyttää aurinkosuojaa luonnonkosmetiikan puolelta, sillä olen ymmärtänyt, että synteettiset aurinkovoiteet ovat oikeita kemikaalipommeja elimistöllemme. Olin oikeasti todella hämmästynyt lukiessani, että 60% siitä, mitä iholleen sivelee, imeytyy verenkiertoon. Aika hurjaa.

Tässä ehkä suurimmat syyt, miksi olen kokenut sisäiset aurinkosuojat enemmän omikseni. Tiedän, etteivät ne tietenkään korvaa ulkoista suojaa, mutta niillä on omat hyötynsä. Ja nekin kannattaa valita viisaasti. Tänä kesänä päätin tutustua kotimaisiin Puhdas+ Sun Capsules aurinkokapseleihin. Puhdas+ oli brändinä jo ennestään tuttu ja tykkäänkin erityisesti siitä, ettei tuotteiden valmistuksessa käytetä ylimääräisiä ainesosia, kuten säilöntäaineita, väriaineita ja pintakäsittelyaineita.

puhdas+ suncapsules

Nämä kyseessä olevat aurinkokapselit sisältävät iholle elintärkeää kollageenia, betakaroteenia, NutroxSun-yhdistettä, C-vitamiinia ja E-vitamiinia. NutroxSun on suomenkielisemmältä nimeltään siis sitrusrosmariiniuutetta, jolla on kolmitehoinen vaikutus: se estää DNA:n, proteiinien ja lipidien hapettumisvauriot, vapaiden radikaalien aiheuttamaa solujen hapetusstressiä ja lisäksi sillä on tulehdusta estävä vaikutus, mikä on välttämätön estämään säteilyn aiheuttamia kudosvaurioita.  Sen siis pitäisi estää UV-säteiden (UVA ja UVB) haitallinen vaikutus soluihin. Bingo! Ihan mahtavaa, jos tämä todella pitää paikkansa – solutasolla nimittäin näitä vaikutuksia on aika vaikea silmämääräisesti arvioida ja sen näkee valitettavasti vasta vuosien päästä…

Kuten aurinkokapseleilla yleensäkin on tapana, pitäisi näidenkin tehostaa ruskettumista ja suojata palamiselta. Luontaistuotekaupassa kuitenkin sain sellaisen käsityksen, että näissä Puhdas+ aurinkokapseleissa tuota rusketusta tehostavaa betakaroteenia on aika vähän eli jos se on kapseleiden hankkimisen päätarkoitus, löytyy esimerkiksi muistaakseni Lifen omasta versiosta sitä huomattavasti runsaammin. Itse halusin nimenomaan panostaa sisäiseen suojaan.

Valitettavasti en osaa kommentoida suojaako tämä palamiselta, koska kuten ylempänä mainitsinkin, en pala muutenkaan juuri koskaan. Sen sijaan toivon, että tämä tuolla sisällä silmien kantamattomissa rakentaa jotain suojaa ikäviltä säteiltä ja ehkä myös saa rusketuksen kestämään pidempään. 🙂


One thought on “Aurinkosuojaa sisältäpäin

  1. Päivitysilmoitus: Kynsien kasvatuksen ABC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s